Újoncoknak, kőprofiknak 1.

Nehogy azt hidd, hogy én mittudomén mekkora arc vagyok a neten, de vannak játékszabályok. Ha nem szeretnéd, hogy rajtad röhögjön mindenki hogy mekkora n00b vagy, akkor ajánlott betartani pár dolgot.

  • egy szoftver hivatalos fórumára felmenni nem ingyenes szoftvert kéregetni… láma vagy? :D
  • hangzatos favorit RTFM :) (tudom, nehéz, nekem se mindig egyszerű…)

Pro vagy? Vagy valamiben pro vagy? Tudsz valamit, amire más nem biztos, hogy rájött?

ÍRD LE. Csinálj oktatóanyagot stb. Mutasd meg újoncoknak és figyeld, hol vannak gyenge pontok. Minél érthetőbb anyagokat csinálsz, annál jobban megtanulod.

Masszív nap

Váááááááá. Ez a kiáltás hagyta el az arcomat hangilag az előző pillanatban. Holmi 5 órája vadászok mindenféle kütyüt, ami VJ-zéshez használható lehet; lassacskán már kezd világosság gyúlni bennem (na jó, annyira azért nem…) baba ugyi? Alig látok. Hol az álmosságtól, hol az idegtől. Nap kérdése egy: ugye nem gondoltátok hogy a 667 megahertzes gépemen 512 rammal fogok nektek videót vágni, effektezni stb? :D

Egyre barátságosabb számomra ez a Flash téma. Lehet, hogy nekirugaszkodom komolyabban és elkezdek rajzolgatni (jogilag az lenne a legkevésbé komplikált…) Annyira örülök, hogy mindenféle elavult szájtokon nézegethetnék loopokat DVD-n darabonként potom 20-30 €-ért. Jutányos…

Kellene szerezni egy digitális videókamerát, mert az jó (mondjuk ismét kitörölhetem vele, ha a felvett klipeket nem tudom megvágni)… meg még sokmindent kellene szerezni, de inkább el se kezdem leírni, megtelne vele a blog. Inkább megtanulok Flash animozni. Meg még sok mást is.

Én és a 3 EQ

Próbálgatok valami új mixlemezt készítgetni (persze Abletonban - PiR8 kolléga nem röhög!) és ilyen apróságokkal szöszmötölök mint ez a nyavalyás hármas EQ. Szidtuk eddig is eleget, csakhogy azóta már mérni is tudom, mi a bajom vele és roppant mód idegesít (hozzatok egy Xone-t légysziiiiiiiiii!)

Pofonegyszerű “mérésem” a következő volt:

  1. Vettem a kicsi, de okos (és ingyenes) Inspector nevű plugint és ráeresztettem egy zenére, úgy, hogy a plugin a zene sávjára (nem masterre) került. (Chuancho - Profilaxis parte 2 volt a zene, de ez most teljességgel mind1.) Ez a plugin azért baba, mert megszámolja neked a torzult jeldarabkákat és gonoszul vörösen pilácsog is, ha beállítottad. Pilácsogott is, mert összevissza volt a gain, de helyreraktam és jó volt (maximális kivezérlés, nem torz a jel és baba).
  2. Gondoltam, hogy “akko DJ-skedjünk, no!” és inzertáltam még az Inspector elé egy 3 EQ-t. Kikapcsoltam, teljesen az alap beállításokon volt, full kinullázva.
  3. Namármost: ahogy a gonosz 3 EQ-t bekapcsoltam (ismétlem: alap beállításokon!) egyből elkezdett (a perfect beállított gainnel!) torz jeleket gyártani, de dögivel. Direkt kipróbáltam 4-es EQ-val, Waves csomagos cuccokkal és azok persze hogy nem csinálják ezt a baromságot.

Nájsz, nemde? Ilyenek veszik el az időmet meg a kedvemet a mixkészítéstől, úgyhogy türelem. (Igen, gondoltam már rá, hogy egyszerűbb lenne CD-ről felvenni… :D )

Blogstart

Igen.

Elindítottam egy blogot. Boldog vagyok. Boldog is maradok?

Ez publikus. Őszintén remélem, hogy nem fogtok beszólogatni, bár az elmúlt fél év tapasztalatai alapján teljesen nyugodt vagyok és számítok a legrosszabbra. (…És moderálom a kommenteket, jól.)

Nem tudom mennyire lesz folyamatos a blog, de szerintem eléggé. Kedvfüggő a dolog. Ez van. Nemteccik? - nemszólbe! Ha jó leszel kapsz postot. :)