Bye, Google Talk... itt a Hangouts

Szóval eljött az az idő is, amikor már nincs Talk és a Google+ átveszi a szerepét…

Elsőre nem tudtam, hogy örüljek-e neki vagy sem, de az biztos volt, hogy valamit lépnie kellett már a Google-nek, most, amikor ezrével jönnek ki a csevegés-alapú cuccok, náluk meg szét volt aprózva minden…

Hogy egyáltalán miért használok Google alapú csevegő cuccokat? Anno volt az MSN, helyette két választási lehetőség volt adott: Facebook vagy Skype. Egyikben sem éreztem 100%-ig jól magamat, ilyen kis hülye okok miatt, mint például: Androidos Facebook Messengerből miért csak Switch Accounts-szal lehet kijelentkezni?

Az szerintem egy elég fontos dolog lenne, hogy a beszélgetőpartnereknek mindig lehessen jelezni, hogy most ténylegesen elérhető vagy-e, vagy sem. Ez nem egyenlő azzal, hogy “majd úgyis kijelentkezik, ha nem akar beszélgetni”. Van, hogy csak egy-két emberrel akar beszélni az ember (és arra tökéletesen alkalmas a láthatatlan mód), vagy azt akarja, hogy beszéljenek hozzá. (Emlékszel az IRC-s /away-re?)

Most ehhez képest az új Hangouts-ban már nincs “nincs a gépnél”, “elfoglalt”, stb., ami elsőre zavaró lehet - meg is őrültem egy pillanatra miatta. Aztán észrevettem, hogy globálisan le tudja tiltani adott időlimitre az értesítéseket. Ha bekapcsolod például, hogy 48 óráig ne kapj értesítéseket, akkor már nem látszódsz online-nak. (Persze hamarabb is meg tudod szakítani.) Ez a beállítás van olyan kedves és szinkronizálódik az eszközeid között.

Azért kattantam meg ettől egy pár pillanatra, mert ezzel azért elég régi szokásokkal szakítunk, de most per pillanat úgy gondolom, hogy megszokható és valamennyire racionális újak jönnek helyettük.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte