Whiteboard Framework, magyarul

Mostanában a szokásos Drupal-os fejlesztések mellett WordPress-szel is foglalkozom, ha épp arra van szükség. Elég sok embernek segítek blogokat indítani, úgyhogy gyűjtögetem a témákat, keretrendszereket és mindenfélét, ami épp jól jöhet ehhez.

Az első kiszemeltem a Whiteboard Framework volt. Ez egy roppant kellemes kiinduló téma, ami

  • teljesen open source,
  • Less Framework-öt használ, így a különböző mobileszközökön minden további bűvészkedés nélkül igen jól jelenik meg,
  • tud mindent, amit egy alap WP kiindulási témának tudnia kell. Az egyetlen igazi bánatom az volt, hogy nem volt magyar nyelvi támogatás hozzá, sőt még előkészítve sem volt a honosításra. Épp ezért fork-oltam egy jót és megoldottam mindkettőt. A fejlesztők kaptak egy pull request-et (azaz szóltam nekik, hogy ez akár érdekelheti is őket), úgyhogy talán belandol majd a fő változatba is. Addigis aki nagyon használni akarja, az itt megtalálja:

https://github.com/scorchio/Whiteboard-Framework/tree/whiteboard-l10n

Update:

Már nem használom a Whiteboard-ot, hogyha okos responsive framework-öt keresel, akkor nézz rá a Foundation-re (vagy esetleg a Twitter Bootstrap-re). Érdemes. ;) A Foundation-ről hamarosan szinte egész biztos, hogy írni fogok, lehet, hogy lesz benne egy gyors összehasonlítás a Twitter Bootstrap-pel is. Amúgy ezt az oldalt is a Foundation hajtja, szóval gondolom, hogy ebből ki tudod következtetni, hogy perpill mit ajánlanék ;)

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte