Első nap a Drupal-lal

Elkezdtem Drupal-t használni. Már vártam pár napja, hogy beindíthassam a dolgot, de végülis egészen tegnapig kellett várnom arra, hogy kapjak valami értelmes tervet :) Mindig van egy pár következtetés, amit gyorsban le kell vonnom, hogyha új rendszerrel ismerkedek…

  • A témázási képességeim még mindig nem túl magasak :D El-el szórakozok a CSS-sel, de rá kellett jönnöm arra, hogyha igazán ki akarom tanulni ezt a vackot, akkor kénytelen leszek saját témát írni egy meglevő téma módosítása helyett. Úgy indultam neki, hogy leszedtem a Zen témát és (a mellékelt utasításoknak megfelelően) altémával kezdtem el override-olni, amit csak találtam. Igen ám, de egy ilyen “vastagságú” alaptémánál azért el kellene töltenem vele egy kis időt, hogy a rengeteg CSS-ben kiigazodjak valahogy (ezt saját kódnál gyorsabban elérhettem volna). Valószínűleg keresek egy másik kiindulási alapot, hátha jobban bejön, pl. a Blueprint-et.
  • Drupal-ban ha CKEditor-t akar valaki használni, akkor inkább a CKEditor-osok saját moduljával próbálkozzon, ne a Wysiwyg modullal. Elvileg utóbbinak is normálisan támogatnia kell, de szerintem lényegesen egyszerűbb normálisan bekonfigurálni a másikat.
  • Ha egy Drupal-t akarsz költöztetni, akkor lehet, hogy nem hülyeség a) a session-öket kinyírni az adatbázisexport előtt b) megnézni, hogy a .htaccess fájl a célhelyre jól került-e fel.
comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte