Felszerelés-újítások

Ez a pillanat is elérkezett. A végén még tényleg azt fogom hinni, hogy minden álmom csak úgy hipp-hopp valóra válhat… Ami cseppet sem lenne rossz, csak éppen roppant valószínűtlen. Visszatérve a témához lett egy okos és nem utolsó sorban szép laptopom. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy technikailag ennyire jó lesz, de végülis találtam egy minden szempontból igencsak frankó ár-érték arányú notit. Egy Acer TravelMate 5730g-ről van szó, amiben egy Centrino2-es muzsikál (2.26 GHz, 1066 MHz FSB), van 4 Gb RAM benne, egy ATI HD 3470 XT meg egy 320 Gb-s vinyó és ez így lenni jó. (15.4"-es kijelző, magnézium ház, ujjlenyomatleolvasó és egyéb luxuscikkek mellé.) Az egész notinak összvissz annyi hibája van, hogy nincs rajta FireWire, de azt meg elég könnyű és olcsó megoldani. (Amúgy is csak akkor lesz aktuális, hogyha meglesz a hangkártya is, de az nem ma lesz.) Amúgy a focuscamera webáruházától rendelni jó, roppant korrekt és kedves módon szolgáltak ki, öröm volt náluk vásárolni.

Hogyha már vesz az ember laptopot, vegyen hozzá táskát is. Méghozzá szépet és jót. Komolyan nem értem az olyan cégeket, amik csak a tipikus diplomatatáska-szerű valamiket készítik - igazán észre lehetne venni, hogy azért egyetemisták is léteznek, akiknek esetleg még design-igényei is akadnak. Szerencsére a Dicota időben kapcsolt, úgyhogy beújítottam a notim mellé a következő szépséget:

Ugye hogy szép? :3 Szerintem is. Ezért a táskáért a usanotebook.hu-hoz kellett fordulnom, ők eléggé jutányos áron be tudták szerezni és éreztették velem, hogy én vagyok a vevő és az nekik jó :)

Még a laptop előtt kényszerűségből vettem egy új fejhallgatót, mivel a nagy eltört (javíttatni még nem volt kedvem), a kicsinek meg megtört a kábele a csatlakozó kellős közepén (amúgyis egy picit kényelmetlen volt hosszútávon). Hála a jó égnek a Studiotechnél épp AKG kiárusító kedvükben voltak - ez aztán az időzítés gyerekek! -, úgyhogy nem döntött teljesen anyagi romlásba (épphogycsaknem) a zenehallgatási szenvedélyem. Az új “kis” füles egy AKG K518 DJ - igen, ez a régebbi fülesem kistesója és veszedelmesen jól tolja az ipart ahhoz képest, hogy 15eFt körül van az ára. Olyan optimális dj-füles kispénzűeknek kategória, jól szigetel, nagyon jóféle mélyei vannak (néha egy kicsit sok is, de inkább a pont jó kategória, persze ebben az árkategóriában inkább az esztétikus hangzás és nem a lineárátvitel a cél :D )

Egy laptopnak van egy olyan roppantul jótékony hatása, hogy minden tekintetben pozitívan hat az alkotókedvre. Ez most igencsak érződik rajtam és ez jó, mert szükségem is van rá.

[Amúgy innen is thx Nezunak meg Aionnak, hogy eljöttek velem elhozni a cuccokat.]

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte