M3 Sakura-móka

…kijött (?) az M3 egy “új” kártyával Nintendo DS-hez: a szokásos slot1-es microSD témáról van szó. Semmi izgalmas dolgot nem ígér elsőre a szép (= csicsa) firmware-en kívül, szal izgatott egy picit, hogy ugyan az M3 DS Real-hez képest a “vas” miben különbözik. Jól sejtettem, semmiben. :D Mivel még csak a japán verzió van kinn hivatalosan, ezért a kedves GBAtemp-es srácok “felnyomták” és csináltak egy angol bundle-t M3 DS Real-hez.

Ha érdekel és merész vagy, csekkold. Előtte kártyáról biztonsági másolat, formázás stb. ajánlott. Most már ellenőrzi lelkesen a kártyát indításkor (fájlrendszer), úgyhogy csipogni fog, hogyha valami nem tetszik neki.

Homebrew-okkal kapcsolatban: a Sakura indítója hol el tudja indítani a cuccokat, hol nem (nálam inkább nem). Amikor nem, akkor vagy két fehér screent, vagy “nem lettem patchelve!?” hibát kapsz. Erre azt javasolták, hogy egy másik loaderrel próbálkozzunk (flashcartOS nekem tökéletes volt erre a célra).

Patchelésre visszatérve: van egy biztos eszközöm az M3 DS Real-hez. Systemből (a régiből) kivettem a megfelelő patch-fájlokat (le van írva Chism-éknél asszem, hogy miket pontosan, két fájl - egy a slot1 és egy a slot2 loadinghoz), azokat összepattintottam a DLDIrc cuccokkal és ennyi.

ui. ezt csak az próbálja ki, aki egy picit ért is hozzá.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte