Az év utolsó napján

Kedves blogolvasó emberkék,

ezúton kívánok mindenkinek békés, szeretetben gazdag, örömteli és sikeres 2008-as évet! Nekem már kicsit elegem lett a 2007-esből (úgy nyár után már nem tetszett annyira, mint előtte), remélem, hogy ez a 2008-as kedves és aranyos lesz úgy mindenkivel szemben.

Hogy hogyan telnek az év utolsó napjai? Semmilyen meglepetéssel nem szolgálhatok: nem, valószínűleg nem bulizással fogom tölteni a szilvesztert, de nem is baj. Sokan “zaklatnak” mostanában Ableton-ügyben ismét (év végi bulik, vagy mi?) Feliratkoztam pármillió RSS-re, úgyhogy innentől méginkább képben leszek VST témában.

Én is hibázhatok, na. Sőt naná, hogy hibázhatok (és fogok is még bőven), úgyhogy ideje előkapni a vaskos önkritikát és fixálni ezt-azt. Például ma döbbentem rá, hogy igencsak rosszul ítéltem meg az Image-Line Deckadance dj-szoftverét (mondjuk a nemműködő pre változat alapján ez várható volt…). Játszottam vele egy félórácskát és teljesen hibátlan, amennyire egy ilyen szoftver hibátlan lehet. Jó az EQ-ja - nem vág nagyon, de szépen és jól működik. Pont eltalálták a kezelőszervek érzékenységét - elég precíznek érződik az egész. MIDI mapping sima és gyors folyamat, semmi szenvedés. Hatalmas browser ablaka van (mondjuk az ékezetes mappaneveket nem szereti a lelkem, de ilyet már láttam nem egy szoftverben…) Kíváncsi vagyok, hogy vajon bakelitvezérlést mennyire szereti - valószínűleg nagyon, legalábbis ezek után nem tudom elképzelni, hogy pont azt hibázták volna el :D

Zongorás problémáim oldódni látszanak. Rendkívül jó hatást gyakorolt rájuk a plusz egy giga RAM. Jó, az Ivory-t még mindig nem tudtam kitesztelni (ahhoz még kell a plusz vinyó is), de szerintem nem lesz túl sok probléma vele. The Grand 2 százas(!) polifónián 3 sec disk streaming-gel hasít mint az álom. Na itt már nincs olyan probléma, hogy elkezd fenyíteni a túl sok hang miatt.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte