Tél előtt

Érdekes, érdekes. Nem írok valami gyakran a blogomba, kicsit hanyagolva érezheti magát szegényke. Nem vagyok valami kommunikatív mostanában, szó, ami szó…

Nem kezdek nagy okfejtésekbe a magyar egészségügy állapotából, mindenesetre… szóval elég gáz. Ki fogja megváltani a világot? Menj el a váci járóbeteg szakellátásra és látni fogod, hogy még a jobb helyeken is igencsak rászorulnak. Most nem világmegváltás folyik, úgy érzem. Akkor nem “gecizne” velem egyetlen orvos sem, mert merészelek segítségért folyamodni. Teljesen megértem azokat, akik, ha pénzük lenne, simán magánklinikákra mennének a világ végére… Az orvosok (mese szerint by default) olyan emberek, akiket becsülnünk kellene a szaktudásukért, amivel segítenek minket, hogy szebben, jobban éljünk. Lehet, hogy most épp az ilyen emberek menekülnek világgá, mint ahogy mi is tennénk néha (?) szívesen.

…persze lehetne sokkal rosszabb is, ne felejtsétek el.

Hogyha szeretnétek egy jó kis okfejtést arról, hogy mi a pálya a zeneiparban most, akkor érdemes elolvasni ezt. Pheek ajánlásával. Én ki is nyomtattam, igen érdekes vélemény zenelopásról, mp3-“forradalom”-ról és így tovább.

Akartok jó játékokkal játszani? Hogyha “otthonos” környezetben akartok hadakat csatába irányítani, akkor hadd ajánljam az EA Lord Of The Rings: Battle for Middle-Earth II-jét. Egyáltalán nem vagyok nagy híve az Electronic Arts játékoknak, sőőt, de azért mégiscsak valamilyen minőséget nyújtanak… Maga a játék kellemes. Hangulatos és ez eleve jó pont. Grafika, hangok teljesen megfelelőek. Ami nem tetszik: nem tudok eléggé “kizoomolni” a játéktéren. Hogyha nem szereted azokat a játékokat, amik az eredeti témájukat szanaszét csűrik-csavarják, nem biztos, hogy érdemes megnézned… lehet, hogy Tolkien kacagna, ha látná. Különösen Galadrielen röhögtem nagyokat, amikor a törékeny kis hölgy nekimegy kb. bármilyen egységnek és szanaszét aprítja, repülnek a katonák körbe :D (…azért annyira nem gáz.)

Aki nem ismerné, annak az Elder Scrolls IV: Obliviont is ajánlanom kell. Nem mai a játék, de semmilyen kivetnivalót nem hagy maga után - sem játékmenetileg, sem technikai színvonalban. Hogyha ezzel játszol, utána jópár játék szimplán gagyinak fog hatni. Jó, mondjuk ennek ára is van… a Core2Duomon is érezhető terhelést jelent, lehet, hogy jót tenne neki egy kis plusz memória (most “csak” egy giga van benn). Egyszerűen gyönyörű a játék és annyit, de annyit, de annyit játszhatsz vele, hogy háromszor is megunhatod, amíg végignyomod (egyáltalán van ennek vége? pffff…) Mindenesetre ha felteszed, a patcht TEGYED FEL. (Hogyha néha-néha kifagy itt-ott, akkor mindenféleképpen. A patch megold minden ilyesmit.) Sokmindent elmond a játékról az, hogy az egyetlen probléma, amit találtam benne, hogy ennyi játékidőhöz egyszerűen kevés ez a zene. Félre ne értsétek, nagyon jó a zenéje, csak kellene hozzá még úgy 5-6-szor ennyi. Vagy még több. :D

Linux-hívőknek nem kell a figyelmébe ajánlani ilyesmit, úgyhogy inkább nem is mondom, hogy van 7.10-es Ubuntu (stable), csak annyit, hogy nálam fenn van és fut. :)

Ryuichi Sakamoto írt egy olyat, hogy Merry Christmas, Mr. Lawrence. A gyönyörűségnek vannak fokozatai? Ez már nem tudom, milyen fokozat. Hallgassátok meg akár YouTube-on. Szólózongora-változatát már tanulgatom is… Minél több változatot hallok belőle, annál érdekesebb - nincs két ugyanolyan, de az enyém sem lesz hasonló a többihez… Ha majd egyszer lesz belőle valami, akkor hallhatjátok is.

Hogyha van kedvetek interjút hallgatni egy érdekes párossal, akkor csekkoljátok Ellen Allien és Apparat közös videóját is, nagyon érdekes ám!

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte