me and my Fatar

Bocsi, hogy nem írtam mostanában, úgy érzem, kellene. Ezért most írok egy kicsit többet.

Van egy gyönyörűszép Studiologic (Fatar) SL-990XP-m. “Kicsit” át kellett rendezni hozzá mindent, de megérte - annyi boldogságot ad nekem, hogy az hihetetlen. Steinberg The Grand 2-vel hajtom (és ha minden igaz, akkor hamarosan a Native Instruments Akoustik Piano-val is kipróbálom). Maga a mechanika eszméletlen, hogyha van egy olyan cucc, mint pl. a Grand-ben a velocity-rajzoló, akkor verhetetlen. Meglepődtem rajta, hogy nincsen benne hardveresen állítható velocity - és azon még jobban, hogy nem is kell! A hozzá illő pedál is baba, csak nálam csúszkál egy picit, mert kb. 10 centivel magasabban van a Fatar a kelleténél (jobb híján az asztalon), így én is magasabban ülök, úgy viszont a pedálozás is más…

A Steinberg-féle zongorából igen szép hangok jönnek ki, de van pár idegesítő apróság - például rájöttem, hogy lehet, hogy be kell ruházni egy másik pedálba… mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom :)))

Gyakorolgatok szépen. Talán a hétvégén fel tudom majd venni az egyik darabot, amit tanulok most, ha ez megtörtént, egyből jön ide és dA-ra is… (ühümm deviantART-ra töltöttem fel pár dolgot és rengeteg szép képet találtam, amire ment a fav, ajánlom figyelmetekbe).

[ui. elég stílszerű, hogy ez a 88. post, nemde? ;) ]

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte