Mit is hallgattam ma...

…sokfélét hallgattam ma, de most először kiemelek pár régebbi gyöngyszemet, megérdemlik.

Mathew Jonson - Marionette

Nem mindig és nem feltétlenül vagyok Mathew Jonson híve (ezt érthetitek az egész minimal-témára is), de az ilyen Marionette-jellegű zenékkel könnyen betalál és ha egyszer betalál, akkor egy darabig tuti, hogy nem felejtem el… Ezt már eljátszottam pl. a Rainforest-tel is, most a Marionette került elő. Az eredeti és a Live edit közül egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy melyik jön be jobban. Mind a kettő teljesen korrekt, bár picit másfajta a megközelítés. Olyan …szép és törékeny a főtéma; kb. olyan érzés tölt el tőle, mint amikor a meleg szobából az udvarra tekintve azon gondolkodsz, vajon elfagynak-e a virágok.

Vidámabb vizekre evezve: Heiko Voss - I Think About You (Geiger mix)

Kedves ismerősünk ez a track, ha másról nem, hát Mayer Fabric-járól mindenképpen; Kompakt-hívők egyesüljetek jól. Akad egy pár verziója ennek a dalocskának, mégis talán a Geiger mix a fav nálam. Kellemesen táncikálós, énekelgetős és olyan… Kompaktosan house-os (na ezt most jól megmondtam nemde? :D ). És finom vonósok is vannak benne.

Szépséges: Apparat - Wooden (Anders Ilar remix)

Apparat-ot gyorsan megszerettem (emiatt is meg más miatt is, mondjuk a Berlin-jellegű dolgai miatt); Anders Ilar meg egy hihetetlenül nagy ember lett egészen hirtelen pár zenéjének meghallgatása után a szememben. Van egy saját hangzása. Most is, amikor a Wooden-remixét hallgatom, majd lerobban a fejem a basszustól (jó, persze az más kérdés, hogy az AKG-m gondoskodik a megszólaltatásról jócskán…) Az a szép ebben az egy számban - Apparattól, Anders Ilartól meg James Holdentől függetlenül -, hogy már önmagában is szép, kerek egész, önmagában is kiváló, ízlelgetheted napestig. Aztán szépen véget ér.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte