Mik nem vannak...

Három furcsa/érdekes/jópofa dolgot is láttam/hallottam ma, ami számotokra említést érdemlő lehet:

  • Blog-móka: tudjátok, biztos, ami nem bizonytalan alapon szoktam figyelni a blog statisztikáit, mert én ilyen kíváncsi típus vagyok. Ezt az enyim.com-féle (akik ezt írják: “Gyorsan, olcsón, igényesen vállaljuk ASP.NET alkalmazások legyártását. Vagyis, izé. A háromból maximum kettőt tudunk garantálni. Ha-ha!” - ezen még mindig szakadok :D ), szóval az enyim.com-féle statgéppel csinálom és ez nekem jó. Például tegnap volt egy jópofa júzer, aki 15:22-kor egy friss Mozilla Firefox-ot használva olvasgatott. Ebben még nincs is semmi érdekes, csak először láttam olyat, hogy operációs rendszerként valami Windows Whistler adatot adjon vissza.

    (A Whistler az XP-nek a régi, fejlesztés alatt használt beceneve egyébként. [Ma már csak szutyoknak hívja mindenki :D párápápámmpámm…])

  • Még cukibb és édibédibb: igen, csak hogy fájjon, tényleg van cukivagyok.hu-s lemez, amin az egész magyar zeneipar (igen, az, amit én utálok) megkapja a magáét kőkeményen; szerezd meg, hallgasd meg te is, ne csak én sírjak! :)))) Ma meghallgattam (igen nehéz meló volt), kb. fizikai fájdalom és konstans röhögőgörcs, főképp az “igen stílusos és találó” remixek miatt. Nesztek, ennyi! :)))

  • Nem mondtam még(?), de tanácsolom nektek: használjatok Firefox-ot. Jó, ha Operát vagy Camino-t vagy valami ilyesmit használsz, akkor rád ez nem annyira vonatkozik, de… Sokminden miatt szeretem én a tűzrókát, többek között azért, mert bővítményes, skines, jólműködő és kényelmes. Okos emberek szerint még talán biztonságos is, de hogy az m$ internyet explorernél babább, arra én fogadni mernék. Aki a csicsára bukik, az is megtalálja itt, ami a szemének ingere: én pl. ma olyan bővítményt raktam fel, ami lapváltáskor megforgatja a böngészőrészt egy kocka mentén (linuxosok: ismerős? ;) ). Ez a Tab Effect. Semmi haszna nincs, viszont nagyon csinos. Ami hasznos, az a DownThemAll! pl., ami egy letöltéskezelő egy szimpla pluginben ingyen. Vagy a ColorZilla, ami szételemzi az oldalt, hogyha épp szerkesztgetni szeretnél: színt lop, zoomol, DOM inspectorrel is játszik és így tovább, webszerkesztőknek ajánlott a cucc. Utolsó pluginajánlat mára: AdBlock Plus. Ez bizony bannereket meg ilyesmiket blokkol konfigurálhatóan és nagyon jól, kellemesen. Röviden tehát: Firefoxra fel! :)

Na ennyi volt a móka “mára”; majd ha jók lesztek, kaptok beszámolót a negyedik Ableton Live találkozóról, ami - le merném fogadni - nagyon jó szórakozás lesz és nekem már csak egyet kell aludni :DD

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte