Napi gondolatok a médiáról

Mostanában megint történik egy s más mindenféle magyar médiában, amire csak fejcsóválással és hátat fordítással tudok válaszolni. (Kis nyelvtanlecke: nincs olyan, hogy médiák, mivel latinban a média eleve többesszám.) Minden reggel ilyen vagy olyan okból kifolyolag a Mokka nevű agyasságra ébredek, így figyelemmel követhetem mindenféle okos ember és idióta csetlését-botlását a kereskedelmi tévé kameráinak kereszttüzében. Magyar embernek fogalma nincs - és nem is lesz! -  hogy mi a fene történik ebben az országban. Azoknak sincs, akik irányítják vagy irányítani szeretnék. Köztük a televíziósoknak sem, akik akarva-akaratlanul is befolyásolják az embereket.

Itt van ez a Ferike gyerek, tudjátok ez az exöszájzbúk idióta az agyilag sérült családjával együtt. Ilyen a mesében nincsen… de a Naplóban van. Komolyan nem tudom, hogy ezeket anya szülte-e? Vagy csak úgy dobta őket a gép? Fogalmam sincs… Ilyenkor el lehet gondolkodni rajta, hogy miért van hírértéke annak, hogy valaki valamije hogyan lóg ki (Norbi) és így tovább. Nemrég címlapon valami szemétben, hogy X. és Y. talán újra összejönnek. Eleve nem szeretem ezt a témát, de amikor mindezt sikerül egy jósnő meg egy asztrológus tippjére alapozni, akkor már felmegy a fejemben a pumpa… Ilyenkor megkérdezném a szerkesztőt és a stábot: szeretitek a színes sz@rt, amit rendszeresen összeraktok? És megélnek belőle, ahelyett, hogy csinálnának mondjuk egy zenei vagy informatikai vagy lakáskultúra stb. magazint, aminek esetleg még értelme is van.

Egyre nehezebb megküzdeni a sok szeméttel, amit öntenek ránk és megtalálni azokat, akik megpróbálnak hátat fordítani ennek…

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte