Én és a 3 EQ

Próbálgatok valami új mixlemezt készítgetni (persze Abletonban - PiR8 kolléga nem röhög!) és ilyen apróságokkal szöszmötölök mint ez a nyavalyás hármas EQ. Szidtuk eddig is eleget, csakhogy azóta már mérni is tudom, mi a bajom vele és roppant mód idegesít (hozzatok egy Xone-t légysziiiiiiiiii!)

Pofonegyszerű “mérésem” a következő volt:

  1. Vettem a kicsi, de okos (és ingyenes) Inspector nevű plugint és ráeresztettem egy zenére, úgy, hogy a plugin a zene sávjára (nem masterre) került. (Chuancho - Profilaxis parte 2 volt a zene, de ez most teljességgel mind1.) Ez a plugin azért baba, mert megszámolja neked a torzult jeldarabkákat és gonoszul vörösen pilácsog is, ha beállítottad. Pilácsogott is, mert összevissza volt a gain, de helyreraktam és jó volt (maximális kivezérlés, nem torz a jel és baba).
  2. Gondoltam, hogy “akko DJ-skedjünk, no!” és inzertáltam még az Inspector elé egy 3 EQ-t. Kikapcsoltam, teljesen az alap beállításokon volt, full kinullázva.
  3. Namármost: ahogy a gonosz 3 EQ-t bekapcsoltam (ismétlem: alap beállításokon!) egyből elkezdett (a perfect beállított gainnel!) torz jeleket gyártani, de dögivel. Direkt kipróbáltam 4-es EQ-val, Waves csomagos cuccokkal és azok persze hogy nem csinálják ezt a baromságot.

Nájsz, nemde? Ilyenek veszik el az időmet meg a kedvemet a mixkészítéstől, úgyhogy türelem. (Igen, gondoltam már rá, hogy egyszerűbb lenne CD-ről felvenni… :D )

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte