Masszív nap

Váááááááá. Ez a kiáltás hagyta el az arcomat hangilag az előző pillanatban. Holmi 5 órája vadászok mindenféle kütyüt, ami VJ-zéshez használható lehet; lassacskán már kezd világosság gyúlni bennem (na jó, annyira azért nem…) baba ugyi? Alig látok. Hol az álmosságtól, hol az idegtől. Nap kérdése egy: ugye nem gondoltátok hogy a 667 megahertzes gépemen 512 rammal fogok nektek videót vágni, effektezni stb? :D

Egyre barátságosabb számomra ez a Flash téma. Lehet, hogy nekirugaszkodom komolyabban és elkezdek rajzolgatni (jogilag az lenne a legkevésbé komplikált…) Annyira örülök, hogy mindenféle elavult szájtokon nézegethetnék loopokat DVD-n darabonként potom 20-30 €-ért. Jutányos…

Kellene szerezni egy digitális videókamerát, mert az jó (mondjuk ismét kitörölhetem vele, ha a felvett klipeket nem tudom megvágni)… meg még sokmindent kellene szerezni, de inkább el se kezdem leírni, megtelne vele a blog. Inkább megtanulok Flash animozni. Meg még sok mást is.

Én és a 3 EQ

Próbálgatok valami új mixlemezt készítgetni (persze Abletonban - PiR8 kolléga nem röhög!) és ilyen apróságokkal szöszmötölök mint ez a nyavalyás hármas EQ. Szidtuk eddig is eleget, csakhogy azóta már mérni is tudom, mi a bajom vele és roppant mód idegesít (hozzatok egy Xone-t légysziiiiiiiiii!)

Pofonegyszerű “mérésem” a következő volt:

  1. Vettem a kicsi, de okos (és ingyenes) Inspector nevű plugint és ráeresztettem egy zenére, úgy, hogy a plugin a zene sávjára (nem masterre) került. (Chuancho - Profilaxis parte 2 volt a zene, de ez most teljességgel mind1.) Ez a plugin azért baba, mert megszámolja neked a torzult jeldarabkákat és gonoszul vörösen pilácsog is, ha beállítottad. Pilácsogott is, mert összevissza volt a gain, de helyreraktam és jó volt (maximális kivezérlés, nem torz a jel és baba).
  2. Gondoltam, hogy “akko DJ-skedjünk, no!” és inzertáltam még az Inspector elé egy 3 EQ-t. Kikapcsoltam, teljesen az alap beállításokon volt, full kinullázva.
  3. Namármost: ahogy a gonosz 3 EQ-t bekapcsoltam (ismétlem: alap beállításokon!) egyből elkezdett (a perfect beállított gainnel!) torz jeleket gyártani, de dögivel. Direkt kipróbáltam 4-es EQ-val, Waves csomagos cuccokkal és azok persze hogy nem csinálják ezt a baromságot.

Nájsz, nemde? Ilyenek veszik el az időmet meg a kedvemet a mixkészítéstől, úgyhogy türelem. (Igen, gondoltam már rá, hogy egyszerűbb lenne CD-ről felvenni… :D )

Blogstart

Igen.

Elindítottam egy blogot. Boldog vagyok. Boldog is maradok?

Ez publikus. Őszintén remélem, hogy nem fogtok beszólogatni, bár az elmúlt fél év tapasztalatai alapján teljesen nyugodt vagyok és számítok a legrosszabbra. (…És moderálom a kommenteket, jól.)

Nem tudom mennyire lesz folyamatos a blog, de szerintem eléggé. Kedvfüggő a dolog. Ez van. Nemteccik? - nemszólbe! Ha jó leszel kapsz postot. :)