Még egy nap

Megint elment egy nap. Baj van. Lassan véget ér a nyár. Jön az egyik favorit időszakom, amikor mindenki előveheti a kedvenc kapucnis pulcsiját… Valahogy nem emlékszem, hogy pihentem volna, de arra sem, hogy megszakadtam volna a sok tennivalótól. Jó ez így. Most ugyan picit sűrűbb időszak jön, de nem is árt, ha jön végre egy kis plusz izgalom…


Talán még ezen a héten kezemben lesz egy újabb fekete korong, gondoltam beruházok egy Depeche Mode - The Darkest Star (James Holden RMXs) vinylbe… Van, akinek ez annyira alap dolog, hogy le se írná a blogjában. Nekem mindenesetre fontos… Bár még jódarabig kb. szobadísz funkciót fog betölteni, mert nincs mivel meghallgatnom. Nem baj. Így legalább nyugodt szívvel hallgatom mp3ban.
Elképzelt beszélgetés:

– Mivel foglalkozol?
– Újonc lemezlovász vagyok.
– Mióta?
– Hat éve.

[no komment…]


Minden nap eszembe jut, hogy meg kéne váltania valakinek a világot, de valószínűleg nem fog megtörténni ;) Valamiért mindig előbukkan a “lehetne sokkal rosszabb is” mentalitásom, csak valahogy nem csípem, ha bebizonyítják, hogy tényleg.

Aug 20. - Szerinted?

Nem is mondok előzetesen semmit, in medias res kezdem.

19-én felvetődött bennem (mindenféle egyedülösködések ellenére is), hogy akár meg is nézhetném a tüzijátékot, valszeg tetszetős lesz, sétálok egy nagyot, hátha összefutok egy pár ismerőssel.

20-án THX-szel beszéltem, zenélgettünk egy picit - kontaktoltam Roneeet & Klayt, hogy nincs-e kedvük bejönni. Nem tudtak velem jönni, ugyanezt eljátszottam Szdodee-val, Chrisstoph-fal, Dogee-ékkal… [Ha picit is babonásabb lettem volna…] Nem para, menjünk egyedül. Hátha funky lesz.

Minden teljesen barátságos volt. Gondoltam, megnézem mit alkotnak az Air Race-en (kúúúúúúúúúúúúúl!!!), elsétáltam a Margitsziget felé, a hídról megnéztem az utolsó három versenyzőt, aztán gondoltam, átnézek Budára. Sétáltam a Rakparton, elmentem a díjkiosztó pódiumon túl, aztán valahol (talán Lánchíd után) megálltam, hogy megnézem a tüzijátékot. Jó is volt, szép is volt… mondjuk előtte már láttam pár aktív strobo-t (azaz villámlott nem messze, mint atom), de hát nem parázunk…

Nagyon látványos kis rakátékat sontak fel, teccetős is volt… lézert is nyomták keményen (azaz erősen próbálkoztak).

DURR.

Van fogalmatok arról, hogy abban az esőben mennyit lát egy szemüveges, aki egyébként távolra kb. 4 dioptriás szemüveggel tolja? [Semennyit. Az se látott az esőfüggönyben, aki egyébként a sast is lepipálná.]

Tök jó érzés vadidegen helyen 0 látási viszonyok között elgyalogolni a Petőfiig…

Én még akkor elcsíptem egy villamost.

Egészen a Mester utcáig, mert ott inkább távoztam, tömegnyomort elkerülendő.

Nekem még a metrón (némi gyaloglás után) is szerencsém volt.

A Nyugatinál rájöttem egyre s másra. Például, hogy marha jó a Heavy Tools tatyó, de nem egészen erre az éghajlatra van tervezve. Ugyanez igaz a pénztárcámra is. Viszont a discman-em úgy tűnik, túlélte (lekopogom) viszont a telómmal már lehet, hogy nem vagyok ilyen szerencsés. (Most épp a Thomson kábelmodem kellemes kézmelegét próbálom meg szárítására felhasználni.)

Azért a Westendben nagy fíling az, hogy WC-ben póló le és szárítkozzunk…

Mekiben miért nincs forralt bor? Kénytelen voltam egy csokis cappucinoval beérni…

MÁV. Magyar Államvasutak. Also Known As Miért Állunk, Vazeg?
Felsővezeték szakadt le? Fa borult a sínekre? 22:40-es öt percet késik és elérem 23:10-kor? Aztán jó idő múlva el is indul? … Pasi idegroham szélén stb. Egyetlen pozitívum a mellettem levő kedves hölgyemény volt, akivel kölcsönösen elviselhetőbbé tettük az igen idegtépő (de finom vagyok…) szitut. Innen is pussz neki ezért ;) Kalauz szerintem fel se mert szállni a vonatra. És mi szerencsések voltunk. Tök jó volt itthon végighallgatni a Híradóban, hogy meghaltak, megsérültek, Vác felé nem közlekedik vonat (neba…) stb.

Az a para……………………….. És Pesten semmi pánik nem volt a közelemben.

Most egy picit meg vagyok csavarodva lelkileg.

Innen üzenem blogolvasó kedves munkatársaimnak, hogy ugyan holnap (azaz ma, 21-én) szándékoztam volna bemenni, de most egyszerűen NINCS AZ A PÉNZ AMIÉRT BEMENNÉK PESTRE. Azért szerintem kedden vagy szerdán láttok.

Azoknak, akik aggódtak értem: picit kaotikus állapotok, telefon tropa + arra koncentráltam, hogy mielőbb hazaérjek, sorry, de lehet hogy ti se tudtatok volna jobbat…

Kis levezető kép. Az ilyen, katasztrófafilmekbe illő jelenetekben mindig el van dugva az élet kis bája is. Mondjuk, amikor Budán egy kis, eldugott utcában egy srác ………….. ázva csokit majszolva énekel, tapsol és szidja az égiek összes fel- és lemenőjét, valamint minden meteorológust…

…és visszajutott, haza, és megírta nektek ezt a blogbejegyzést, hogy tudjátok, milyen volt Szent István király szent ünnepnapja a 2006-os esztendőben.

Körbekörbe

Néha… (kezdeném, de nem. Nem néha, de nem is mindig, főképp nem általában, de azért lényeges, világos? :D )

Megint ábrándoztam egy napon át, hogy mit is akarok kezdeni az életemmel. Na nehogy azt hidd, hogy bármi különösebb eredményre jutottam volna… Még mindig egyedül érzem magam. Talán azért, mert egyedül is vagyok, talán azért, mert most úgy kell éreznem, hogy egyedül vagyok - nem tudom. Azt sem tudom jó dolog-e az, ha ilyeneket megoszt az ember neten másokkal - de most valahogy nem izgat fel, mit gondolnak rólam… Lehet, hogy eljutottam arra a szintre, hogy már csak különlegesebb emberek esetén izgasson a véleményük. Lehet, hogy tévedek.

Sok mindent hallottam már magamról - tetszés szerint bővítheti bárki a listát, az se kritérium, hogyha nem is ismer. Ismerősök is mondtak rólam már olyanokat, amiket fél perc beszélgetés után visszavontak volna. Beképzelt / nagyképű vagyok, hülyeségeket beszélek, írok és mondok. Nem értek semmihez. Mazochista vagyok (szadista szinten). Befolyásolható vagyok. Nem veszem eléggé komolyan a dolgokat és túl komolyan veszek mindent.

Olyan fura kis világ ez az enyém…

Én meg a KORG - Kaptivator

Mai napi küzdelmeim fő tárgya ez a kütyü volt. Teccetős játékszer mindenféle VJ-skedő alakzatnak, kár hogy már nem lehet kapni…

A KORG-ok barátságos vackok általában. Nem kell a világ legnagyobb megfejtőjének lenni, hogy játszogathass rajta, de azért nem árt, ha picit kockafejed van…

Ami a mai küzdelem lényege volt: összeállítani egy megfelelő konfigot a kaptivatorból, a krossfourból meg a KAOSS Pad entrancerből és kiismerni kaptivatort oda-vissza. Egész jó, most már nagyjából vágom mit hogyan kellene, de azért leírom, miért is olyan durva ez:

Vannak úgynevezett stílusok. Ebben az effektezés, a klipek indítása, a belső jelvezetés, a keverés módja stb. mind-mind benne van. Ilyenből van kilencvenkilenc. Aztán konfiguráld tetszés szerint úgy, hogy vannak betűzött paraméterek (A1, A2, … soksok betűig meg számig), minden mást állít és 5 lap között válogathatsz a kézikönyvből, hogy rájöjj, mit is tekergetsz tulajdonképp… Meg is állapodtam magammal, hogy megcsinálok egy szép füzetecskét, amiben csak ezek vannak leírva. ;)

És megy! És működik!

A végén még kiderül, hogy tudok ilyet is? :DDDD (ROFL)

Újoncoknak, kőprofiknak 1.

Nehogy azt hidd, hogy én mittudomén mekkora arc vagyok a neten, de vannak játékszabályok. Ha nem szeretnéd, hogy rajtad röhögjön mindenki hogy mekkora n00b vagy, akkor ajánlott betartani pár dolgot.

  • egy szoftver hivatalos fórumára felmenni nem ingyenes szoftvert kéregetni… láma vagy? :D
  • hangzatos favorit RTFM :) (tudom, nehéz, nekem se mindig egyszerű…)

Pro vagy? Vagy valamiben pro vagy? Tudsz valamit, amire más nem biztos, hogy rájött?

ÍRD LE. Csinálj oktatóanyagot stb. Mutasd meg újoncoknak és figyeld, hol vannak gyenge pontok. Minél érthetőbb anyagokat csinálsz, annál jobban megtanulod.