Fitbit Charge HR javítgatások

Elég régóta használok egy Charge HR-t. Szoktátok kérdezni tőlem, hogy ez mégis mire jó, én meg erre mindig azt mondom, hogy főleg két dologra:

  • Megmondja, hogy épp mennyire nem alszom eleget.
  • Folyamatosan méri a pulzusomat, amiből remek következtetéseket lehet levonni arról, hogy a nap melyik időszakában mennyire voltam életképes :D

Ez mind szép és jó, de van a Charge HR-eknek egy elég komoly hibája, mégpedig az, hogy a szíj hajlamos elkezdeni leválni magáról az eszközről. Ez azért különösen vicces, mert ez a Fitbit nem cserélhető szíjas ELVILEG. Szóval akinél ezek a tünetek előjönnek (márpedig előjönnek pár hónap után), az vagy kicserélteti a Charge-t, vagy kidobja. Erről voltak gyönyörű anyázások az internet különböző területein, én csak azt kerestem, hogy mégis hogyan lehet ezt megoldani?

AliExpress megoldja. Rendeltem valami minimális (< 1000 Ft) összegért egy csere pántot, nem volt más dolog vele, csak átszerelni:

Így nézett ki, ahogy nekiindultunk a dolognak. Bal oldalon lehet látni a szétesőfélben levő pántból kiműtött cuccot (igen, az a kis fekete :D )

A beteg Fitbit a vásárolt csomaggal
A beteg Fitbit a vásárolt csomaggal

Az eredeti tokozástól meg kellett szabadulni. A műanyag belső oldalán van egy matrica, amit át kell menteni az új pántba:

Fitbit szétszedve
Fitbit szétszedve

Itt már az új szíj, a matricával a helyén:

Matricaműtét
Matricaműtét

Ezek után csak össze kellett pattintani, beletolni azt a pár csavart és készen is volnánk. Pár perc meló ahelyett, hogy eldobtam volna és a végeredemény akár a vadonatúj - jó kis üzlet, nem?

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte