Egy pár könyv az újévre

Három új könyv, ami bőven ad gondolkodni valót a túlságosan is hűvös januári napokra.

Vicces, hogy ez a második könyvajánló a blogon perpill, ennél azért sokkal több mindenről tudnék írni… :D

Pár napja ugrottunk be egy gyors körbenézés erejéig egy könyvesboltba, aztán ez szokás szerint oly jól sikerült, hogy egyből három kötetet is el kellett hoznunk.

Neil Gaiman: Kilátás az erkélyről - Válogatott írások

Kilátás az erkélyről
Kilátás az erkélyről

Ez nem regény, hanem egy esszékötet a zseniális Neil Gaiman-től, mindenféle témában, ami csak szem-szájnak ingere: zene, történetmondás, képregények, miért fontosak a könyvtárak a huszonegyedik században ésatöbbi ésatöbbi. Azoknak, akik szeretik a műveit, szerintem kötelező darab lesz; minél többet ismerek meg belőle, annál érdekesebb lesz, úgyhogy már most merem ajánlani.

Héctor García Kirai - Francesc Miralles: Ikigai - A hosszú élet japán titka

Ikigai - A hosszú élet japán titka
Ikigai - A hosszú élet japán titka

Azt már nem kell nektek elmagyaráznom szerintem, hogyha egy japán témával kapcsolatos könyv “szembejön” velem, rá fogok nézni. Felemeltem ezt, beleolvastam, és mit találtam? A japán “hosszú élet titkának” fejtegetését minden lehetséges nézőpontból, legyen szó életmódról, étkezésről, hozzáállásról és így tovább. Amitől kifejezetten bájos a dolog: rengeteg történet, interjú található benne, ami egy egészen más világgal ismertethet meg. Minden megvan benne, amitől azonnal hazaviszek egy könyvet a mélyebb pszichológia háttértől kezdve a praktikus, megvalósítható ötletekig. Könnyen lehet, hogy fogok még bővebben is írni róla.

Lucius Annaeus Seneca: A gondviselésről és más írások - Helikon zsebkönyvek 36.

A gondviselésről
A gondviselésről

Túlságosan ritkán olvasok klasszikus filozófiát, pedig van, hogy lenne hozzá kedvem. Viszont mostanában egyre gyakrabban jön velem szembe Seneca (például Tim Ferris-nek köszönhetően), úgyhogy gondoltam kedvcsinálónak elhozom ezt. Nyilván eltér a szöveg komplexitása a mostani, “legyen minden hűde érthető” stílustól, de ez itt jó jel; bőven aktuális gondolatokat fejteget Seneca, ajánlott nekifutni.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte