Blogrenoválás: a nagy újraindulás

…ennek már bőven itt volt az ideje, ugyanis az anno megtörtént nagy Freeblog-fail óta nem “mertem” írni a blogomra. Féltem hogy elveszik? Nem hiszem, egyszerűen csak elvette az incidens a kedvemet az egésztől. Idő kérdése volt, hogy mikor kezdek el azon gondolkodni, hogy mit kéne csinálni vele… Van most ugyan egy kisebb, Jekyll alapú oldalam nemzetközi célokra, de azt most szüneteltetem vagy tán át is hozom ide. Mindenesetre onnan indulunk ki, hogy a régi bejegyzéseimet, a régi gondolataimat új, kezelhető környezetben akarom tudni. Lássuk, mi is történt, hogy megoldódjon a szitu!

2012. július 26., 0:14

Egészen jól működik már a WordPress, ma megoldottam a kisebb honosításbeli bukfencet is. A Freeblog migrátor script nem oldott meg azért mindent, például a bejegyzések bevezetőit, sőt még a kategóriákat/címkéket is “elfelejtette” (anyáznék, de nem teszem, örülök hogy egyáltalán valamit át tudott emelni!) Utóbbiakért mondjuk nem kár; amúgyis érdemes lenne egy, a réginél értelmesebb rendszert kialakítani. Ugyanígy a képekkel is kell majd vackolni bejegyzésenként. Ilyenkor örülök azért, hogy ez anno elsősorban szövegalapú blognak indult :D

Nem fogok minden régi tartalmat publikálva tartani, mindenesetre (legrosszabb esetben rejtettben) megtartok mindent. A hibákra is emlékezni kell, ha úgy adódik… Most is olyan kommenteket találtam meg, hogy a hideg rázott miközben olvastam őket.

Ma már azon gondolkodtam, hogy milyen szinten legyen responsive az oldal majd, milyen legyen a layout, ilyenek. Elvégre ez az oldal lesz a kis bázisom online… az a minimum, hogy meg kell kapnia minden igényességet. Na ne féljetek, nem sokáig lesz ezen az oldalon alap WP sablon… ;)

2012. szeptember 4., 22:57

December végéig az összes bejegyzés visszakapta a bevezetőjét, éljen ;)

2012. szeptember 4., 23:50

…sőt, mostanra már az összes. Rengeteget kell rajtuk csiszolni majd, de már minden egyben van. (Mondjuk a hiányzó képeket hogy honnan kaparom össze… namindegy.)

Lol! Mentem volna én a Freeblogra írni, hogy szép lassan lesz majd új blog… de nem lehet, karbantartás van és nem enged be :‘D

2012. szeptember 5., 0:54

Készen van az induló kategória/címke rendszer. Jó buli lesz ezt a korábbi bejegyzésekre ráalkalmazni, de onnantól viszont kellemesen állunk tartalom-rendszerezésileg majd ;) Van egy induló menünk is emellé, amit majd újra át kell néznem, ha szép lassan minden kategória/címke megkapja a maga bejegyzéseit.

2012. szeptember 6., 9:53

Ha minden igaz, már él a tárhelyem és szép lassan létrejön a két induló domain, a scorchio.hu és a zoltanadamek.com is. Ha ez önmagában még nem lenne elég öröm, akkor itt a következő: sikerült komolyabban belehúzni a WordPress és a Foundation házasításába. A 320press volt olyan kedves, hogy elég finom módon megcsinálta Foundation 3.0-hoz a WP keretet, így nekem már csak frissítenem kellett. Ez az egész opensource sztori, szóval az, akit érdekel, megtalálhatja a módosított változatot a GitHub-on. (Toltam a 320press-eseknek egy pull request-et, szóval lehet, hogy hamarosan ezek a módosítások belandolnak az ő változatukba is. Mindenesetre érdemes figyelni mindkét repo-t, mert valószínűleg napokon belül megcsinálom majd a honosítható változatot is, onnan pedig már csak órák kérdése a teljesen magyar változat létrejötte.)

2012. szeptember 9., 23:12

Ezt már a http://zoltanadamek.com-ról írom. Lesz majd magyar domain is, csak győzzétek kivárni :D Nezu kollléga vetett egy pillantást az oldalra és egyből megjegyezte, hogy hogyhogy még mindig a Foundation-ös alapszínek…? Ebből azt a következtetést vontam le, hogy nuszáj lesz igényesnek lennem ezzel a bloggal :D

2012. szeptember 10., 23:30

Kijavítottam a Broken Link Checker-rel a hibás linkeket, kapott az oldal (egy egyelőre némileg törött stílusú…) Fancybox-ot, bekerült a Google Analytics, bekerült a Yoast-féle SEO plugin és már a keresőrobotok is látják az oldalt. Hajrá!

2012. szeptember 11., 22:00

Kijavítottam azt a törött Fancybox-ot, nagyon nem kellett, hogy törött legyen ;) Ezt tipikusan el kell játszani mindennel, ami nem szereti a box-sizing: padding-box;-ot :)

2012. szeptember 26., 22:37

Rengeteg alakult a helyzet a blogon. Először is, sikerült a WordPress-Foundation-t eljuttatni odáig tegnap, hogy magyarul legyen hajlandó beszélni, ami nem kevés merge-elésbe került :D Volt még rengeteg kód tisztázás is, meg némi újrakategorizálás, menü állítgatás, widget tologatás, aztán most ott vagyunk, ahol vagyunk. Jó, mi?

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte