Boom Boom Satellites - Exposed

Boom Boom Satellites - Exposed
Boom Boom Satellites - Exposed

Régen írtam már lemezajánlót. Pedig nem árt. Főleg, hogyha egy olyan veszedelem lemezről van szó, mint a japán Boom Boom Satellites “Exposed” lemeze.

Nem tudom ki hogy van az ilyen vegyes hangzásokkal, ahol kis gitáros, kis elektronikus beütésből csinálnak durva partyzenéket - ez itt számomra nagyon jól működőnek tűnik, de NipponShoxxos tapasztalatok alapján mondhatom, hogy nem csak mi vagyunk az egyetlenek, akiket komolyan meg tud csavarni az Easy Action (mondjuk). Maga az album összképre nagyon sima, egybegyúrt, a hangok - akár gitárból, akár szintiből jöjjenek - eléggé reszelős, piszkos, nem nélkülözi a jó kis torzításokat sehol sem. Emellett ahol kell, nagyon tiszta és szép.

Igazán nem lehet panasz a vokálokra sem. Az album nagyrészén van egy kis csavarás benne, a nagyrészén vokóder, de az is úgy, ahogy kell, jóféle szintitámogatást kap maga alá. Szövegekre is érdemes odafigyelni, nekem az Easy Action-höz a szöveg miatt is kötődik egy pár dolog és nem véletlenül. “I don’t care ‘cause you’re my imagination” és ehhez hasonló nagy megfejtések, zuhanás és becsapódás jóféle módon. Tulajdonképpen az Easy Action igazán jól jellemzi ezt az egész CD-t: olyan zene, hogy a fejeden pörögsz tőle, el is gondolkodsz közben, ráz tőle a hideg és közben egyesít minden hangzást, amire hirtelenjében szükséged lehet. Szeretem ezeket a többszintes felvezetéseket, ezeket a “jelenetváltásokat”, amikor egy-két új szintiszólam hirtelen átértelmezi a hangulatot azért, hogy később még súlyosabban dobhasson egy másikba tovább…

Nem is tudom, melyik számot lehetne kiemelni erről az albumról. Tulajdonképpen mindegyik trekknek megvan a maga létjogosultsága, telis-tele vannak jóféle pillanatokkal, amik képesek lendületbe rántani akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá… Hallgassátok, az Underworld is ajánlja.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte