Zenei híreink következnek

A kedves és jó Ableton cég bejelentette, hogy az év végéig kijön az Ableton Live 7 rengeteg ügyes, okos dologgal. Például: három új beépített hangszer (húrszimulációs szinti, elektromos zongora és virtuál analóg téma), mintacsomagok hegye; teljesen új, 64 bites keverőmotor, sidechaining, pontosabb MIDI, javított memóriakezelés, tempóhajlítás, váltott ütemmutatók lehetősége, egyszerűbb automatizáció, REX támogatás, gyönyörű dobrack stb. stb. stb. Kíváncsian várom, hogy mindez hogy fog működni a valóságban - a bétatesztelés már javában folyik; hogyha minden jól megy, még akár az is megfordulhat a fejemben, hogy upgrade-elek.

Előző hétvégén volt a Hangfoglalás; kifejezetten kellemes esemény azoknak, akik egy irányba tudják szűkíteni a hallásukat, mivel kb. csendháborítás jelleget vet fel az esemény a SYMA-ban. :D Mindenesetre elég jó dolog ennyi kütyüt látni egy helyen, főleg, hogy az elektronikus és kevésbé elektronikus dolgok is jól megférnek. Ámultam Vestax lemezjátszón, Korg keverőn (megint :D ) és Yamaha, Roland szintiken, egyszóval móka volt.

Aki nagyon hiányolt volna a mostani Ableton.hu találkozóról: jelentem, nem szűntem meg Ableton júzer lenni, csak épp nem volt kedvem emberek közé menni (még élnek bennem a képek az előző taliról…) Mindenesetre lehet, hogy jobb is, mert ahogy hallom, nem volt valami sok kiállító. Ami pedig - valljuk meg - baj. Majd legközelebb.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte