Programokról jót meg rosszat

Most így újratelepítéskor szembesültem pár érdekességgel; kipróbáltam pár programot, most átadom tapasztalataimat:

  • Total Commander jó. Total Commander 7 nagyon jó. Commander-klón nélkül boldogulni általában nem szeretek; ez a frissítés most nagyon tetszik, úgyhogy csak ajánlani tudom.
  • Winamp nálam teljesen alap, nem tudta semmi kiszorítani eddig és valszeg nem is fogja hátralevő Windows-os életemben; mondjuk rájöttem ma, hogy millió skin van, de nem találok istenigazából bejövőset, úgyhogy kénytelen leszek egyet csinálni magamnak :D ja egyébként van mostmár ASIO-s és low latency waveout-os kimeneti bővítmény is, csak meg kell keresni… plugin-ajánlat műértőknek: iZotope 3 for Winamp. Otthagy mindent.
  • BSplayer készítői tehetnek egy nagy szívességet; mi ez a WhenUSave adware-dolog? Gusztustalan, hogy egy teljesen jó lejátszóba belepakolnak egy ilyen szutykot. Marad a Pro változat, viszont a csalódásért nagy kár.
  • Találtam egy vicces Delphi-változatot, ami egy 7-es verzo, nem official, finomítva némileg; az a neve, hogy Second Edition. Tetszős, bár inkább valahol a lelkivilágában mélyen van elrejtve a különbség ;) Mindenesetre ezen a gépen (természetesen) jóval gyorsabb, mint holmi újkeletű Borland cucc (lásd Developer Studio, pfff).
  • Kedvenc texteditorom: UltraEdit. Szép, okos és kellőképp gyors a tudásához képest. Code folding, syntax highlighting, hexeditor, Unicode, konvertálócuccok meg amit a pici szíved csak kíván egy texteditortól, az mind benne van. Bizony ebben készül az Ableton-magyarítás is jól.
  • Akarsz valamin dizsizni, ami nem Ableton? Sokminden közül választhatsz, de… VirtualDJ rossz, instabil szutyok; a Numark CUE ugyanaz, csak más skin… mindkettő lezabálja az egész gépet, nem tudod leszabályozni, persze egy gyors gépen biztos jó, de akkor is… Pozitív csalódás viszont az Adion djDecks. Annyit tud, amennyit kell, olcsó és lehet vinyl-controloztatni. (ui.: nagyon meg kéne már tekergetni egy Torq-ot, egy Serato-t meg egy FinalScratch-t is… az első mondjuk összejöhet simán) Mielőtt valaki beszólna, én NEM szeretem a Traktort.
  • Mixed In Key nagyon jópofa tud lenni, de miért nincs netes adatbázis ilyesmihez? Nem kellene hozzá nagy technológia… Igazságszerint ÉN le tudnám programozni, nem ebben van a nagy okosság, hanem abban, hogy megvedd a zplane.development-től a hangnemfelismerő library-t. (Mellesleg a Rapid Evolution megmutatta már, hogy lehet adatbázist is, sőt az még ingyen is van.) Most belelkesült az Allen & Heath, úgyhogy a Mixed In Keyből lesz (van) Xone-os változat is (OMG: ez mekkora LOOOOOL…), dehát én már semmin sem csodálkozom.
  • Dögös VSTi-ket keresel? d16 Phoscyon megvolt már? :) Másik kérdés: fxPansion GURU-t próbáltad már dobgépnek? Van benne egy pár elég durva trükk :) (mondjuk leprogramozhatták volna jobban is, néhol kicsit instabil az a változat, ami nekem van) LinPlug cuccokat egyre jobban megszeretem, csak azt tudnám, mit kezdjek azzal a párezer presettel, amit az Albinohoz találtam :DDDD

Egyenlőre ennyi, lehet kommentálni.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte