Bakelit, bakelit, de csodás... Lostep, Depeche Mode

Két új feketével gyarapodott az egyenlőre még szerény kollekció…

Lostep - Because We Can

Lostep - Because We Can
Lostep - Because We Can

A - Because We Can B - Theme From A Fairytale Kat.: GU[MUSIC]011

Nem gondoltam volna, hogy valami még fogok örülni egy “progresszív” (juj) bakelitnek, de most csalódtam egy kellemeset. A Lostep albumról igen hatékony partyzene volt a Because We Can. Eleve egy igen hatékony, mozgékony alapon indul, amire egy “kegyetlen” bass szinti megy (szubgyilkos). Már mp3-ban is lehet érezni rajta, hogy kell hozzá egy elborult agy (jelentem, megvan). Na hát bakelitről hadd ne mondjam, milyen mélyei vannak (pedig viszonylag sz@r körülmények között hallgattam a boltban). Elég mókás keverni.

A B oldalon egy kellemes kis gyöngyszem foglal helyet. Belassult, prüntyögős, break-es alapokon Extrawelt- vagy Chardronnet-beütésű ambientes témát képzeljetek el. Aranyos, barátságos atmoszférája van.

Depeche Mode Remixes ..04

Depeche Mode Remixes..04
Depeche Mode Remixes..04

A   - Depeche Mode - Halo (Goldfrapp Remix) B1 - Depeche Mode - Clean (Colder Version) B2 - Depeche Mode - Little 15 (Ulrich Schnauss Remix) Kat.: XL12BONG34

Na ez egy gonosz lemez. Kifejezetten gonosz. Teljesen mindegy, hogy melyik oldalát nézed. Az A zene már az eredeti vokált használó résznél is túlságosan kellemes és hidegrázós, node ez az Alison Goldfrapp-féle vokál bele… Egyszerűen kötelező, MOST hallgasd meg, ha szereted a Mode-ot / Goldfrapp-ot. (Ui.: ha csaj vagy, meg fogsz tőle bolondulni.)

A Clean remixe egy ilyen “menetelős elektronikus” dolog. Nem vagyok túlságosan oda általában az ilyen dolgokért, ezt a lemezt sem emiatt vettem meg, de ettől függetlenül üde színfolt.

Little 15 Ulrich Schnauss remixben… melengeti a szívemet a tudat, hogy itt hever előttem, még ha most mp3-ból kell hallgatnom, akkor is… Ezért az egy feldolgozásért már érdemes volt Ulrich-nak a világra jönnie. Ritka zene ez; minden pillanatban kellemes, szép és komoly… Akad benne némi zenei örökség, a zene alapjáról a kidolgozási részben Jarre apánk jut eszembe. Ez az a zene, amiben minden pontosan a helyén van, egy hangot se mernék megváltoztatni benne.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte