Ableton verziók és egy kis megemlékezés az Intel Celeron 667-es procimról

OMG, ahogy a megfáradt kocka mondja.

Frissülünk ezerrel. Nem pihen senki sem; lassan jön ki a Firefox 2.0 (hajrá!), az Ableton 6 már “rég” ittvan stb. stb.

Egyébként Ableton roxx. Jó ez nem újdonság, de mindig egyre jobban. Nem is merek belegondolni igazság szerint, hogy mi a fene lesz mondjuk úgy a 8-as verzióban. Ja egyébként vágjátok, hogy ebben még választható crossfader curve is van? … Gyorsan megszerettem a hatos verziót, valószínű, hogy megér nekem egy upgrade-et. Milyen jó is lesz, ha már magyarul beszél majd az egész… Igen hasznosnak találtam a mapping táblázatokat… már megint egy olyan funkció, amire azt mondhatom: igen, ennek így kell lennie. Ami még nagyon tetszik, az az, ahogy most a Live a projectmenedzselést csinálja. Ennyi hangminta hiányzik, másolod? Meg is van. El kell vinni a szettedet? Mindent belemásolsz, csinálsz egy Live pack-et, hello. Ennyi. Vicceskedésre adhat okot az is, hogy csatornánként kapcsolgathatod ki-be a send-eket (jobb klikk: disable/enable). A procihasználatáról meg inkább ne is beszéljünk. Nem tudom mit kódoltak ezek az arcok, de valamit nagyon tudhatnak, mert nálam is komolyan érzékelhető volt a gyorsulás, pedig aztán nálam messze nem többmagos/többprocis a rendszer…

Intel Celeron 667
Intel Celeron 667

Igazság szerint ha ebből az Intel Celeron 667-ből négyet bekötnék, még az se lenne valami sok … :DDDD idézek a redhill cpu guide-ból, csak hogy lejárassam picit magam (ez az Intel Celeron 633, 666, 700, 733 és 766 Mhz-es példányokra vonatkozik):

“The forgotten Celerons, and justly so. These grew up in the shadow of the AMD Duron, still crippled by a stone-age 66MHz bus speed and utterly unable to compete. No-one bought them.

…Well, no-one who knew anything at all about computers bought them; they were outclassed in every department: price, integer performance, floating point performance, upgradability, and longevity of platform. It did not matter which of these factors you judged the most important, the last of the 66MHz Celerons were poor seconds to the Duron. Even at 766MHz the fastest Celeron was slower than the slowest Duron 600.”

Ebből különösen a “senki, aki egy picit is értett a számítógéphez, nem vett ilyet” rész tetszik… :)) Azt hiszem érthető lesz, hogyha egyszer bedurran az agyam és megveszem a legbrutálisabb kétmagos procit :D

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte