Aug 20. - Szerinted?

Nem is mondok előzetesen semmit, in medias res kezdem.

19-én felvetődött bennem (mindenféle egyedülösködések ellenére is), hogy akár meg is nézhetném a tüzijátékot, valszeg tetszetős lesz, sétálok egy nagyot, hátha összefutok egy pár ismerőssel.

20-án THX-szel beszéltem, zenélgettünk egy picit - kontaktoltam Roneeet & Klayt, hogy nincs-e kedvük bejönni. Nem tudtak velem jönni, ugyanezt eljátszottam Szdodee-val, Chrisstoph-fal, Dogee-ékkal… [Ha picit is babonásabb lettem volna…] Nem para, menjünk egyedül. Hátha funky lesz.

Minden teljesen barátságos volt. Gondoltam, megnézem mit alkotnak az Air Race-en (kúúúúúúúúúúúúúl!!!), elsétáltam a Margitsziget felé, a hídról megnéztem az utolsó három versenyzőt, aztán gondoltam, átnézek Budára. Sétáltam a Rakparton, elmentem a díjkiosztó pódiumon túl, aztán valahol (talán Lánchíd után) megálltam, hogy megnézem a tüzijátékot. Jó is volt, szép is volt… mondjuk előtte már láttam pár aktív strobo-t (azaz villámlott nem messze, mint atom), de hát nem parázunk…

Nagyon látványos kis rakátékat sontak fel, teccetős is volt… lézert is nyomták keményen (azaz erősen próbálkoztak).

DURR.

Van fogalmatok arról, hogy abban az esőben mennyit lát egy szemüveges, aki egyébként távolra kb. 4 dioptriás szemüveggel tolja? [Semennyit. Az se látott az esőfüggönyben, aki egyébként a sast is lepipálná.]

Tök jó érzés vadidegen helyen 0 látási viszonyok között elgyalogolni a Petőfiig…

Én még akkor elcsíptem egy villamost.

Egészen a Mester utcáig, mert ott inkább távoztam, tömegnyomort elkerülendő.

Nekem még a metrón (némi gyaloglás után) is szerencsém volt.

A Nyugatinál rájöttem egyre s másra. Például, hogy marha jó a Heavy Tools tatyó, de nem egészen erre az éghajlatra van tervezve. Ugyanez igaz a pénztárcámra is. Viszont a discman-em úgy tűnik, túlélte (lekopogom) viszont a telómmal már lehet, hogy nem vagyok ilyen szerencsés. (Most épp a Thomson kábelmodem kellemes kézmelegét próbálom meg szárítására felhasználni.)

Azért a Westendben nagy fíling az, hogy WC-ben póló le és szárítkozzunk…

Mekiben miért nincs forralt bor? Kénytelen voltam egy csokis cappucinoval beérni…

MÁV. Magyar Államvasutak. Also Known As Miért Állunk, Vazeg? Felsővezeték szakadt le? Fa borult a sínekre? 22:40-es öt percet késik és elérem 23:10-kor? Aztán jó idő múlva el is indul? … Pasi idegroham szélén stb. Egyetlen pozitívum a mellettem levő kedves hölgyemény volt, akivel kölcsönösen elviselhetőbbé tettük az igen idegtépő (de finom vagyok…) szitut. Innen is pussz neki ezért ;) Kalauz szerintem fel se mert szállni a vonatra. És mi szerencsések voltunk. Tök jó volt itthon végighallgatni a Híradóban, hogy meghaltak, megsérültek, Vác felé nem közlekedik vonat (neba…) stb.

Az a para……………………….. És Pesten semmi pánik nem volt a közelemben.

Most egy picit meg vagyok csavarodva lelkileg.

Innen üzenem blogolvasó kedves munkatársaimnak, hogy ugyan holnap (azaz ma, 21-én) szándékoztam volna bemenni, de most egyszerűen NINCS AZ A PÉNZ AMIÉRT BEMENNÉK PESTRE. Azért szerintem kedden vagy szerdán láttok.

Azoknak, akik aggódtak értem: picit kaotikus állapotok, telefon tropa + arra koncentráltam, hogy mielőbb hazaérjek, sorry, de lehet hogy ti se tudtatok volna jobbat…

Kis levezető kép. Az ilyen, katasztrófafilmekbe illő jelenetekben mindig el van dugva az élet kis bája is. Mondjuk, amikor Budán egy kis, eldugott utcában egy srác ………….. ázva csokit majszolva énekel, tapsol és szidja az égiek összes fel- és lemenőjét, valamint minden meteorológust…

…és visszajutott, haza, és megírta nektek ezt a blogbejegyzést, hogy tudjátok, milyen volt Szent István király szent ünnepnapja a 2006-os esztendőben.

comments powered by Disqus
Hugo használatával készült
A Stack dizájnt Jimmy tervezte